Foto: Dahl
Viktig del |
Dahl utgör den största delen av Saint Gobains svenska distributionsverksamhet.
Saint-Gobains nordiska byggdistribution fortsatte att utvecklas bra under slutet av året. Den bilden ges av koncernens bokslutskommuniké, som dock inte ger några finansiella detaljer om Norden.

Annons:

Nyheter

Nedåtgående trend. Illustration: Colourbox
Flera byggföretag tvingas nu återköpa nybyggda bostadsrätter för att rädda ekonomiskt utsatta föreningar. Det rapporterar Sveriges Television. HSB hör till de drabbade där ordföranden Anders Lago talar om en värre kris än för tio år sedan.
Fler artiklar i Makro Konjunktur
1898 Curanten i Sickla Handelsplats & Köpkvarter. Illustration: Atrium Ljungberg
Sprinkleraktören BST rapporterar tre nya större projekt i Storstockholm.
Foto: Colourbox
Nu har även Tolfs VVS och Entreprenad - ett av kärnföretagen i Tolf-sfären - gått i konkurs, kort efter att butiksrörelsen i VVS och Örebro gick omkull.
Fler artiklar i Marknad
Del av Södermalm med Högalidskyrkan i Stockholm, sett från Norr Mälarstrand. Foto: Colourbox
Många i Storstockholms kommuner har inte råd med de bostadsrätter som produceras. Bara i tre kommuner når medelinkomsten upp till de inkomskrav som ställs för att köpa en genomsnittlig nyprodukiton säljstartad under 2018. Det visar Svensk
Fler artiklar i Makro Konjunktur
Fredrik Skarp, koncernchef för FM Mattsson Mora Group. Foto: FM Mattsson Mora Group
FM Mattsson Mora Group rapporterar svag tillväxt och en marginalförbättring på låg nivå för det fjärde kvartalet. Den organiska tillväxten blev negativ på både kvartals- och helårsbasis. För helåret 2018 blev det ett klart resultattapp och därmed en
Fler artiklar i Bokslut
Besqabs projekt Liljeholmsblick i Stockholm ger 100 nya lägenheter från 2017. Illustration: Besqab
Bostadsutvecklaren Besqab märker av anbud på lägre nivåer i entreprenadupphandlingar. Det bidrar till att bostadsutvecklaren kan få ihop kalkyler i projekt trots det annorlunda marknadsläget jämfört med för ett par år sedan. Det säger vd:n Anette
Fler artiklar i Bokslut
Lundagrossistens butik i Bromma. Foto: Rolf Gabrielson
Lundagrossisten Bo Johansson AB, "Mälardalsbolaget" i sfären, växte vidare under 2017/2018. Samtidigt stärkte man den justerade marginalen på hög nivå i tillväxten.
Fler artiklar i Bokslut
Riksbankschef Stefan Ingves. Foto: Petter Karlberg
Europeiska statspappersräntor sjönk 1-3 punkter på fredagen, med undantag för i Italien där räntorna steg 2-5 punkter inför en kommande kreditbetygsrapport från Fitch Ratings. Dollarn handlades samtidigt oregelbundet mot euron och japanska yen.
Fler artiklar i Makro Marknader
Tysk flagga. Foto: Colourbox
Europaräntorna steg på torsdagen, med tyska räntor 2-3 punkter upp. Börserna visade en blandad utveckling, medan EMU-data visade på viss ljusning.
Fler artiklar i Makro Marknader
Kabelhärva. Foto: Colourbox
Basmetallerna steg på bred front i fredagens förmiddagshandel, med undantag för tenn.
Fler artiklar i Makro Marknader
Aluminium i industri. Foto: Colourbox
Oljepriset och flera basmetaller sjönk i torsdagens handel. Mot strömmen gick bly och framför allt aluminium med kraftiga uppgångar.
Fler artiklar i Makro Marknader

Toppnyheter från senaste veckan

Fredrik Skarp, koncernchef för FM Mattsson Mora Group. Foto: FM Mattsson Mora Group
FM Mattsson Mora Group rapporterar svag tillväxt och en marginalförbättring på låg nivå för det fjärde kvartalet. Den organiska tillväxten blev negativ på både kvartals- och helårsbasis. För helåret 2018 blev det ett klart resultattapp och därmed en tydlig försämring av marginalen
Lundagrossistens butik i Bromma. Foto: Rolf Gabrielson
Lundagrossisten Bo Johansson AB, "Mälardalsbolaget" i sfären, växte vidare under 2017/2018. Samtidigt stärkte man den justerade marginalen på hög nivå i tillväxten.
Bostadsbyggandet ökar, foto: Rolf Gabrielson
Bostadsbyggandet fortsatte att sjunk kraftigt under det fjärde kvartalet 2018. Nedgångstakten dämpades något för flerbostadshus jämfört med tredje kvartalet, men förvärrades rejält på småhussidan. Det visar nya siffror från SCB.
Finska och svenska flaggorna i förening. Foto: Colourbox
I fredags kom bokslutrapporter från inte mindre än tre av de stora drakarna på en och samma dag. Någon enhetlig bild fick vi inte, men man kan ändå konstatera att den sammanvägda bilden är positiv.
Lunds domkyrka. Foto: Colourbox
Bad & Värme-kedjan har nu den första dellösningen klar efter konkursen för medlemmen AC Golv & Plattsättning. Det blir en intern lösning via en medlem som vill växa.
FMM:s organiska tillväxt fortsätter hacka
Lundagrossistens Mälardalsbolag stärkte marginalen i tillväxt
Bostadsbyggandet fortsatte sjunka kraftigt under slutet av 2018
Ingen tydlig drakbild - Men Finland allt större glädjeämne
Bad & Värme har intern lösning klar för Lund efter AC-konkursen