Mattias Johansson, koncernchef Bravida. Foto: Bravida
Mattias Johansson |
Bravidas koncernchef.
UPPDATERAD Bravida rapporterar en hög kvartalstillväxt med en stärkt organisk tillväxt. Resultatet hängde dock inte med lika starkt och den justerade EBITA-marginalen gick tillbaka något trots ett starkt lyft i Norge när Bravida "låg fel i fas" i Danmark och städade i Finland. Efter en stark kursuppgång inför rapporten blev domen hård och aktien rasade.

Annons:

Nyheter

Mikael Olander, vd Bygghemma. Foto: Bygghemma
Bygghemmakoncernen rapporterar en mycket stark tillväxt för det andra kvartalet. Tillväxten lyfte resultatet trots att marginalen försämrades. Aktiemarknaden förefaller ha tagit fasta på tillväxtsiffran och höjde Bygghemmas aktie rejält. Bygghemma använder sitt tillväxtmomentum till en offensiv
Fler artiklar i Bokslut
Anders Danielsson, vd för Skanska Sverige, foto: Skanska
Skanskaaktien rasade på Stockholmsbörsen under fredagen, sedan byggjätten levererat svagare siffror än väntat. Resultatproblemen finns i utlandet, men den svenska byggrörelsen visar en stark lönsamhetsutveckling. Däremot fortsatte Sverige att tappa
Fler artiklar i Bokslut
Skyline från Uppsala med domkyrkan. Foto: Colourbox
Besqabs produktionsstarter låg enligt plan under andra kvartalet och man ser bra möjligheter för nya produktionsstarter framöver. Den bilden ger bolagets vd Anette Frumerie i en Direkt-intervju där hon också beskriver hur länge till hon tror att en
Fler artiklar i Bokslut
Johan Nilsson, koncernchef Ahlsell. Foto: Ahlsell
UPPDATERAD Ahlsell rapporterar en stark organisk tillväxt och ledningen talar i rapporten om fortsatt stark efterfrågan. Man lyckades med nöd och näppe hålla marginalen intakt på den höga nivån tack vare en norsk fastighetsvinst som räddade
Åsa Bergman, Sverigechef Sweco
Teknikkonsulten Sweco red på kalendereffekten under det andra kvartalet. Fler arbetade timmar gav ett kraftigt lyft av både volym och lönsamhet. Men kvartalet bjöd också på en mycket stark underliggande organisk tillväxt, som dessutom stärktes från
Fler artiklar i Bokslut
V&B Gustavsbergs anläggning Ekobacken i Gustavsberg utanför Stockholm. Foto: Rolf Gabrielson
Villeroy & Bochs badrumsdivision, med Gustavsberg, rapporterar stärkt tillväxt och förbättrad lönsamhet för det andra kvartalet.
Fler artiklar i Bokslut
Ventilationsrör från Lindab vid byggplats. Foto: Rolf Gabrielson
Ventilationskoncernen Lindab fortsätter att kämpa med råvarupriserna. Tillväxten blev stark i andra kvartalet, men lönsamheten fortsatte pressas. Genomförda prishöjningar får ännu inte genomslag eftersom råvarupriserna fortsatt upp.
Fler artiklar i Bokslut
Marbodalkök från Nobiakoncernen. Foto: Marbodal
Kökskoncernen Nobia fick se sin aktie rasa med 10 procent under fredagen, sedan vinsten blivit betydligt lägre än väntat. Svenska produktionsstörningar hörde till plumparna som påverkat försäljningen negativt.
Fler artiklar i Bokslut
Donald Trump. Illustration: Colourbox
Donald Trump var återigen i fokus på fredagen. Först efter en intervju med CNBC där presidenten sade att han inte gillade att Fed höjer räntor och att han var beredd att införa tullar på kinesiska varor till ett värde av 500 miljarder dollar.
Fler artiklar i Makro Marknader
Handslag för affär. Foto: Colourbox
IQS Energi Komfort går samman med Sustainable Energy Solutions Sweden AB (SENS) i en affär som officiellt innebär att IQS köper SENS, men som i praktiken innebär motsatsen eftersom förvärvet betalas med en riktad emission.
Fler artiklar i Förvärv och avyttringar
Nickel i ventiler. Foto: Colourbox
Råvarupriserna steg på bred front i fredagens förmiddagshandel.
Fler artiklar i Makro Marknader

Toppnyheter från senaste veckan

Johan Nilsson, koncernchef Ahlsell. Foto: Ahlsell
UPPDATERAD Ahlsell rapporterar en stark organisk tillväxt och ledningen talar i rapporten om fortsatt stark efterfrågan. Man lyckades med nöd och näppe hålla marginalen intakt på den höga nivån tack vare en norsk fastighetsvinst som räddade decimalerna. Mixförskjutningar, förvärvseffekter och satsningar fortsätter att pressa lönsamheten på den svenska marknaden. Aktien rasade på Stockholmsbörsen.
Tomas Carlsson, vd Sweco. Foto: Tim Meier
Byggjätten NCC rapporterar ett svagare andra kvartal än väntat, både vinst- och ordermässigt. Aktien rasade med över 10 procent. Nye vd:n har börjat gå igenom verksamheten, men säger att två månader är för kort tid för att dra slutsatser.
Joachim Hallengren, Bonavas koncernchef. Foto: Bonava
Bonava kan komma att starta projekt med lägre försäljningsgrader på den svenska marknaden, eftersom man tillämpar ett portföljtänk. Det säger bostadsutvecklarens vd Joachim Hallengren i en Direkt-intervju, där han påpekar att det är del av grundkonceptet i affärsmodellen som risksprids både geografiskt och mellan upplåtelseformer.
Sofia Axelsson, ny vd på Svedbergs från 9 oktober 2017. Foto: Husqvarna
Svedbergs får inte riktigt fart på den totala försäljningen, men den svenska marknaden håller upp koncerntotalen. Under andra kvartalet förbättrades lönsamheten något, sedan en positiv mixförskjutning lyft bruttomarginalen. Ledningen ser en fortsatt positiv marknadsbild.
Tom Erixon, vd Alfa Laval
Alfa Laval-koncernen rapporterar starka siffror för det andra kvartalet. Både omsättning, vinst och orderingång blev bättre än väntat och uppgången var brett förankrad genom koncernens olika segment.
Ahlsell ser fortsatt stark efterfrågan
Kursras för NCC efter svagare rapport än väntat
Bonavas vd: Vi kan starta svenska projekt med lägre försäljningsgrad
Bättre för Svedbergs
Starka siffror från Alfa Laval