En Ahlsellmålad lastbil. Foto: Ahlsell
Rör marknaden |
Ahlsell expanderar och gör om sin rörhantering i Hallsberg för att kunna växa mer.
Ahlsell bygger ett nytt rörlager i Hallsberg, en satsning som både ska möjliggöra expansion och ge effektiviseringar.

Annons:

Nyheter

Ahlsells huvudkontor. Foto: Ahlsell
Ahlsell Sverige har flera nya butiker på gång under 2017.
Fler artiklar i Marknad
Nackainstallatören Grönlunds Elektriska har fått ett nytt rekonstruktionsförsök beviljat. I praktiken handlar det dock om en förlängning av höstens rekonstruktionsförsök och en prövning ska ske vid borgenärssammanträdet.
Fler artiklar i Marknad
Lagercrantz-dottern Norwesco rapporterar minskad vinst och lägre marginaler för 2015/2016. Samtidigt talar ledningen om ökande orderingång som “överträffat den generella marknadsutvecklingen”.
Fler artiklar i Bokslut
Zumtobel Groups koncernchef Ulrich Schumacher. Foto: Zumtobel Group
Den österrikiska belysningskoncernen Zumtobel rapporterar lägre omsättning till följd av valuta- och struktureffekter. Men den operativa lönsamheten förbättras. LED-andelen i affären fortsätter att öka snabbt på hög nivå.
Fler artiklar i Bokslut
Hubben,  ny mötesplats i Uppsala Science Park
Assemblin får en stororder på el-sidan i nybygget Hubben i Uppsala Science Park. Ordern är värd cirka 40 miljoner kronor.
Fler artiklar i Projekt och order
Bauhaus Barkarby. Foto: Rolf Gabrielson
Konkurrensverkets utredning om priskartell mellan Ifö/Ido och tre av de största bygghandlarna växer. Nu misstänks Bauhaus och K-rauta också för andra former av prissamverkan och myndigheten har gjort ytterligare så kallade gryningsräder mot de båda
Fler artiklar i Marknad
Småhusbyggnation. Illustration: NCC
Småhuspriserna fortsätter att stiga, men ökningstakten avtar successivt.
Fler artiklar i Makro Konjunktur
Den Europeiska Centralbankens, ECB:s, huvudkontor i Frankfurt am Main. Foto: Colourbox
Den europeiska centralbanken, ECB, förlänger sina stimulansåtgärder, något präglade de finansiella marknaderna under torsdagen.
Fler artiklar i Makro Marknader
Kopparskrot. Foto: Colourbox
Råvaruhandeln visar på relativt odramatiska rörelser under torsdagsmorgonen.
Fler artiklar i Makro Marknader
Börsen låter belysningsföretaget Heliospectra flytta tillbaka till sin ordinarie lista, sedan bolaget nu meddelat att nyemissionen som ska rädda bolagets lyckats.
Fler artiklar i Styrka

Toppnyheter från senaste veckan

Zumtobel Groups koncernchef Ulrich Schumacher. Foto: Zumtobel Group
Den österrikiska belysningskoncernen Zumtobel rapporterar lägre omsättning till följd av valuta- och struktureffekter. Men den operativa lönsamheten förbättras. LED-andelen i affären fortsätter att öka snabbt på hög nivå.
Omkullvält trädrot. Foto: Colourbox
Successivt växer nu en bild fram sedan i våras/somras om ett negativt trendbrott i byggmarknaden. Konkurs- och varselstatistiken börjar peka tydligt. Förändringarna i ROT-avdrags- och lånereglerna slår igenom i en del av marknaden, medan produktivitets- och kapacitetsbrist gör att de bolag som nu ligger snett i beläggningsplaneringen riskerar att slås ut.
Leif Göransson. Foto: Assemlin (Imtech)
Håkan Kirstein genomför nu flera omedelbara förändringar i Eltels projektstyrning, i ljuset av den dramatiska vinstvarningen i mitten oktober. Bland annat har Leif Göransson, som jobbat nära Kirstein på ett flertal tidigare platser - bland annat Imtech - rekryterats för att styra upp riskstyrningen.
Elbogen Electric drabbades av ett kraftigt volymtapp 2015/2016 och med det kom också en tung förlust. Ledningen menar dock att detta till stor del berott på engångsfaktorer och tecknar en ljusare bild för kommande år.
Treklöverns kontraktsskrivning med polska Tuclon den 29 november 2016. Från vänster Jacek Tuliszka (Tulcon), Ulf Bengtsson (vd Treklövern) och Rune Persson (ordförande Treklövern). Foto: SABO
SABOs satsning på att få in ökad konkurrens på den svenska byggmarknaden österifrån har nu gett resultat. Det första kontraktet har skrivits i Polen av skånska Klippans bostadsbolag med den medelstora byggaren Tulcon SA, som låg långt under de få svenska anbuden. Nu väntar nästa spännande fas, där den polska aktören ska konkurrensutsätta svenska installatörer.
Högre lönsamhet i omsättningstapp för Zumtobel
Oroande konkurstecken och varsel om trendbrott för bygg
Kirstein rekryterar tidigare Imtech-kollega för att styra upp Eltels projektkontroll
Framflyttade projekt gav tung förlust för Elbogen Electric
Polsk byggare först med att kontrakteras av SABO-aktör