Bara att kratta hem. Foto: Colourbox
Bara att kratta hem |
Onninens problem på VS-sidan ger möjligheter för konkurrenter, framför allt en, att kratta hem kortsiktiga "extravinster". Frågan är vad det leder till på något längre sikt.
Onninens pågående problem på VS-sidan sätter konkurrenterna i vinnarhål kortsiktigt. Framför allt en. Men frågan är vad det leder till på längre sikt. Kanske något omvälvande.

Annons:

Nyheter

Specialkabelföretaget Elproman rapporterar en rejält bättre lönsamhet för 2015/2016. Samtidigt minskade bolagets försäljning utomlands, medan den inhemska omsättningen ökade.
Fler artiklar i Bokslut
Fabriksparken i Sundbyberg. Foto: Linus Flodin
Serneke bygger första etappen bostäder i Fabriksparken i Sundbyberg. Kontraktet är värt omkring 320 miljoner kronor.
Fler artiklar i Projekt och order
Airam-produkter i detaljhandeln. Foto: Rolf Gabrielson
Airams svenska bolag fortsatte att växa 2016, men tillväxttakten bromsade in rejält jämfört med de senaste åren.
Fler artiklar i Bokslut
Norra hamnen i Helsingborg. Foto: Albin Wahlgren/albinfoto.se
Helsingborg gör en storsatsning på en kommunal “stadshubb” - ett öppet IoT-nätverk för att göra staden till en “smart city”. I ett pilotprojekt testas nu Malmöbaserade Blink Services plattform, fylld med teknik från Lund.
Fler artiklar i Marknad
Skånska Elgruppen i Lomma rapporterar kraftig tillväxt följd av ett kraftigt lönsamhetslyft för 2016. SIffrorna har svängt kraftigt de senaste åren, men lönsamheten landar strax över godkänd nivå som genomsnitt.
Fler artiklar i Bokslut
Teknikkonsulten Cowi köper Stockholmsbaserade Projektbyrån, som omsätter närmare 150 miljoner kronor och därmed höjer den större konkurrentens volym med 10-15 procent. Ett viktigt motiv för affären är att stötta genomförandet av projektet Östlig
Fler artiklar i Förvärv och avyttringar
Energiteknikföretaget Ecoclime har tecknat en avsiktsförklring om förvärv av ett “luftkomfortföretag”. Vilket företag det gäller avslöjas inte.
Fler artiklar i Förvärv och avyttringar
Donald Trump. Illustration: Colourbox
Amerikanska räntor och dollarn backade på måndagen efter en stigande oro kring Donald Trumps möjligheter att genomföra de politiska förslag som lyft marknaden senaste månaderna.
Fler artiklar i Makro Marknader
Bostadsobjekt till salu från Länsförsäkringar. Foto: Rolf Gabrielson
Bolånetillväxten i Sverige var oförändrad i februari efter att månaderna dessförinnan minskat långsamt.
Fler artiklar i Makro Konjunktur
Guldtackor. Foto: Colourbox
Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagsmorgonen i det allmänt oroliga klimatet efter Trump-administrationens misslyckade försök i fredags att driva igenom hälsovårdsreformen i USA. Priset på guld, en ädelmetall som brukar inta en roll som
Fler artiklar i Makro Marknader

Toppnyheter från senaste veckan

PM Flex svenska omsättning ökade med 12,0 procent 2016. Samtidigt redovisar den nordiska koncernen som helhet även den tillväxt.
Kranar i Göteborgs hamn i gryningen. Foto: Colourbox
Göteborgsföretaget Elcab rapporterar en kraftig lönsamhetsförbättring i tillväxt för 2016. Samtidigt tyder en alltjämt låg avräkning på att det finns mer att hämta.
Pågående byggarbete. Foto: Colourbox
Förra veckans statistik om varselutvecklingen speglar det fortsatta högtrycket i byggsvängen, och kanske mellan raderna en förestående vändning. Samtidigt ger annan statistik kring kostnadsutvecklingen på personalfronten en del intressanta tankar.
Elektrotjänst i Katrineholm rapporterar svagare resultat, trots kraftig tillväxt. Upparbetningen var dock fortsatt låg, även om den steg.
Efter förlusterna för några år sedan rapporterar Electro-Team nu sitt andra plusår i följd och det blev ett år med nästan dubblad vinst, trots lägre omsättning. Nu siktar man på en viss teknisk breddning.
Nytt starkt tillväxtår för PM Flex
Elcab vände till vinst i låg avräkning
Vändande marknad och skenande tjänstemannalöner
Sämre för Elektrotjänst
Nästan dubblad vinst för Electro-Team