Jan Frykhammar koncernchef Ericsson
Jan Frykhammar |
Ericssons tillfällige koncernchef.
Telekomjätten Ericsson rapporterar svaga siffror på fredagsmorgonen, men i linje med de preliminära uppgifter som publicerades i vinstvarningen för en dryg vecka sedan. Man räknar med en svag tillväxt i slutet av året.

Annons:

Nyheter

Jonas Wiström, koncernchef ÅF. Foto: ÅF
Teknikkonsulten ÅF rapporterar ett tredje kvartal med bra siffror, om än väntade. I samband med rapporten aviserar vd Jonas Wiström sin avgång nästa år, då han kommer att ha haft posten i 15 år.
Fler artiklar i Bokslut
Industriella revolutionen, 4.0. Illustration: Colourbox
ABB-koncernen har dragit igång en gigantisk global marknadsföringskampanj, för att ompositionera varumärket till en bild av ett ABB som en digital offensiv aktör i den industriella revolutionen.
Fler artiklar i Marknad
Försäljningen av bergvärmepumpsystem rasade i det tredje kvartalet, enligt nya SKVP-siffror.
Fler artiklar i Marknad
fr v Peter Björk (Gycom), Björn Hultqvist (Designlight)  och Jörgen Stjernlöf (Elmässan/Easyfairs)
Gycom och Designlight tog hem priserna för årets produktnyhet i klasserna El respektive Belysning.
Fler artiklar i Teknik
Effekten av Emmetikonsolideringen lyfte Rettig ICC:s omsättning i det tredje kvartalet, medan mer organiska faktorer höll tillbaka volymerna.
Fler artiklar i Bokslut
Ritningar. Illustration: Colourbox
Ljusa tider råder för teknikkonsulter och arkitekter. Stigande volymer har lett till både bättre prisbild och högre debiteringsgrad. Det visar den uppdaterade versionen av branschorganisationen STD:s rapport Investeringssignalen.
Fler artiklar i Makro Konjunktur
Euron pressades ytterligare neråt mot andra större valutor på fredagen i spåren på beskeden från ECB på torsdagen. Europeiska statspappersräntor fortsatte svagt nedåt efter att också ha sjunkit svagt efter svensk stängning på torsdagen.
Fler artiklar i Makro Marknader
Automationsföretaget Beijer Electronics rapporterar ett svagt tredje kvartal. Resultatmässigt blev det en kraftig förlust på grund av en stor nedskrivning i Brasilien. Man tror på ett bättre fjärde kvartal.
Fler artiklar i Bokslut
Priserna på råvaror uppvisade modesta rörelser i fredagshandeln, en dyrare dollar hämmade sentimentet. Zink tappade till månadslägsta på Kinaoro.
Fler artiklar i Makro Marknader
Kabelföretaget Hexatronic rapporterar ett kraftigt vinstlyft för det sista kvartalet i sitt brutna räkenskapsår.
Fler artiklar i Bokslut

Toppnyheter från senaste veckan

Försäljningen av bergvärmepumpsystem rasade i det tredje kvartalet, enligt nya SKVP-siffror.
Ari Lehtoranta, Nokian Tyres koncernchef och styrelseordförande i Caverion. Foto: Nokian Tyres
Caverions ledning kämpar för att hitta fast mark i analysen. Man har nu identifierat ytterligare behov av neddragningar. Cirka 1.000 anställda väntas nu beröras av neddragningsåtgärderna - En kraftig ökning jämfört med tidigare bedömda 700.
Byggarbetsplats. Foto: Colourbox
Sveriges Byggindustrier justerar upp prognosen för byggmarknaden rejält. Det är fortsatt bostadsmarknaden som är dragloket.
Ahlsells huvudkontor. Foto: Ahlsell
UPPDATERAD Ahlsell har offentliggjort prospektet inför den kommande börsnoteringen. Därmed står det klart att man värderar bolaget till mellan 20 och 24 miljarder kronor. Första handelsdag blir den 28 oktober.
Ifö-profilering i K-Rautas webbutik, via en telefon. Foto: Rolf Gabrielson
Konkurrensverkets utredning mot Ifö sväller och börjar nu successivt dra med sig fler aktörer. Än så länge har inga domar fallit, men det luktar definitivt unket från det som börjar dras fram i den friska luften. Vackra ord från tre byggvaruhusdrakar ekar.
Värmepumpförsäljningen kraftigt ned i tredje kvartalet
Caverion vinstvarnar igen
BI höjer prognosen för bostadsbyggandet igen
Prislappen klar: Ahlsell värderas till över 20 miljarder
Det luktar unket från badrummet